"Pielgrzym Nadziei" - to hasło jubileuszowego roku i hasło zdobiące szopkę, która w całości jest jadalna i powstała z rąk popularnej rzeszowskiej cukierni Orłowski & Rak. Szopka to wieloletnia tradycja, w cukierni powstaje od kilkudziesięciu lat. Cała konstrukcja ma dwa metry długości i metr wysokości, waży ok. 90 kg.
- Szopka z piernika, tworzona przez 3 pokolenia rodziny Raków. Mistrzów i adeptów cukiernictwa dla parafii św. Krzyża w Rzeszowie. Wszystko to owiane historią. Niech tradycja trwa
- przekazali autorzy na Facebooku cukierni.
Szopkę zdobi wiele niesamowitych cukierniczych detali. Przy jej tworzeniu pomagało wiele osób, także uczniów z Zespołu Szkół Spożywczych w Rzeszowie. Stworzono ją z piernika, czekolady i marcepanu.
Szopka zostanie zjedzona w Święto Trzech Króli - po przejściu uroczystego orszaku. Do 6 stycznia można ją oglądać w kościele pw. Świętego Krzyża w Rzeszowie na ul. 3 Maja.
Zobaczcie zdjęcia
Komentarze (0)