reklama

Pijalnia czekolady z prawdziwego zdarzenia powstaje w Rzeszowie [ZDJĘCIA]

Opublikowano: Aktualizacja: 
Autor:

reklama
Udostępnij na:
Facebook

Przeczytaj również:

Rzeszów Na połowę października planowane jest otwarcie pijalni czekolady w Rzeszowie, którą tworzy Mirosław Pelczar, polski mistrz w cukiernictwie, właściciel podobnego miejsca w Korczynie. Ma to być połączenie tradycji z przyjemnością.
reklama

Znany cukiernik, mistrz polski w swojej dziedzinie, Mirosław Pelczar, wkrótce otworzy w Rzeszowie pijalnię czekolady. Klimatyczne miejsce powstaje w galerii Millenium Hall w miejscu dawnego klubu LUKR. 

Mirosław Pelczar, dwukrotny Mistrz Polski Cukierników oraz uczestnik Mistrzostw Świata Cukierników, zapowiada, że nowe miejsce w Rzeszowie będzie połączeniem tradycji i przyjemności, podobnie jak w Korczynie czy Sanoku, gdzie już z powodzeniem, prowadzi identyczną działalność. 

- Dla naszych klientów szykujemy wiele nowości, na przykład największą w Polsce fontannę czekolady - mającą 3 metry szerokości, 2,3 metra wysokości- zabytkowe maszyny do oglądania, taśmociąg sufitowy, którym zamówiona czekolada trafiać będzie w ręce naszych gości oraz inne atrakcje, w tym także te edukacyjne.

- mówił nam Mirosław Pelczar. 

Rzeszowska pijalnia czekolady powstaje w jednym z lokali w popularnej galerii handlowej Millenium Hall. Na powierzchni 600 metrów kwadratowych do dyspozycji gości będą krzesełka i stoliki ustawione na 120 metrach kwadratowych. Prace trwają tutaj od około miesiąca i idą "pełną parą".

- Będzie podobnie jak w Korczynie, czyli styl bajkowy, steampunkowy.

- dodaje mistrz cukiernictwa.

Mirosław Pelczar, w rozmowie z nami, przyznał, że cukiernictwem zajmował się od wczesnego dzieciństwa i ta pasja pozostaje do dzisiaj.

- Cukiernikiem jestem od dawna. Moje zamiłowanie do czekolady trwa ponad 23 lata, a swoją działalność prowadzę od prawie 12 lat.

- mówi Mirosław Pelczar. 

Jako kilkuletni chłopak uwielbiał podpatrywać jak mama robi i wypieka domowe słodkości. Kilka razy nawet próbował jej coś popsuć, rozwałkował ciasto po swojemu, dodał jakieś składniki. Tak zrodził się mistrz, który swój talent i umiejętności potwierdził najpierw kierunkowym wykształceniem, a później licznymi osiągnięciami na polskich i światowych mistrzostwach cukierników - czytamy w opisie działalności mistrza polskich cukierników na stronie internetowej. 

– Wybór zawodu był prosty i oczywisty. Nie było żadnych dylematów, bo tak naprawdę już od dzieciństwa wiedziałem co chcę robić. Wybrałem kierunek cukiernik w obecnym Zespole Szkół Ponadgimnazjalnych nr 2 w Krośnie.

– mówi.

Rzeszowską pijalnię czekolady, mistrz cukiernictwa, pragnie otworzyć w Millenium Hall w połowie października. 

reklama
reklama
Udostępnij na:
Facebook
wróć na stronę główną

Zaloguj się aby otrzymać dostęp do treści premium

e-mail
hasło

Nie masz konta? ZAREJESTRUJ SIĘ Zapomniałeś hasła? ODZYSKAJ JE

reklama
Komentarze (0)

Wysyłając komentarz akceptujesz regulamin serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania. Jak to zrobić dowiesz się w zakładce polityka prywatności.

Wczytywanie komentarzy
reklama
reklama