To kolejne miejsce na kulinarnej mapie centrum Rzeszowa. Czym Esencja chce się wyróżnić spośród innych lokali?
- A choćby makaronami, które sprowadzamy z Włoch, a jest to makaron nieobrabiany termicznie, nie mrozimy go, a gotujemy go makstmalnie cztery minuty, dzięki temu ma rewelacyjny smak. Ale nasza kuchnia to nie tylko makarony. Pochodzę z Mielca, znam kuchnię lasowiacką, będę się nią inspirował
- mówi Paweł Błachowicz, szef kuchni.
Oprócz tradycyjnej polskiej kuchni w restauracji Esencja znajdą też coś dla siebie wegetarianie, jest też specjalne menu dla dzieci.
- Będę też przygotowywał potrawy bez laktozy i bez glutenu. Takie też będą nasze sery. Zdajemy sobie sprawę z tego, że ludzi, którzy cierpią na różnego rodzaju nietolerancje pokarmowe jest coraz więcej, dlatego u nas znajdą dla siebie odpowiednie dania
- wyjaśnia szef kuchni.
Rzeszowska Esencja ma dla gości około 360 miejsc. Można tu zorganizować imprezy okolicznościowe, czy firmowe.
W piątek i sobotę (22, 23 października) roczyste otwarcie Restauracji & Cukierni Esencja w Rzeszowie. W planie między innymi koncert Czesław Śpiewa Solo Act.
Komentarze (0)
Wysyłając komentarz akceptujesz regulamin serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania. Jak to zrobić dowiesz się w zakładce polityka prywatności.